Slovenky Daabousová a Labáthová v Riu so známkou 77,7000

Slovensko má na olympiáde v Riu de Janeiro zastúpenie v synchrozinovanom plávaní po prvý raz od Atén 2004, pred dvanástimi rokmi tam reprezentovali krajinu Veronika Feriancová a Katarína Havlíková.RIO DE JANEIRO 14. augusta (WebNoviny.sk) – Slovenské reprezentantky v synchronizovanom plávaní Nada Daabousová, Jana Labáthová majú za sebou prvú polovicu svojho súťažného vystúpenia na olympijských hrách v brazílskom Riu de Janeiro. Za svoj nedeľňajší výkon vo voľnom programe dostali od rozhodcov 77,7000 bodu.

Zverenky maďarského odborníka Gábora Szaudera štartovali ako štvrté v poradí spomedzi 24 párov, ich umiestnenie bude známe až po vystúpeniach všetkých akvabel. V pondelok čaká na Slovenky technická zostava. Už teraz je jasné, že vo výsledkovej listine im bude patriť pozícia okolo 20. miesta.

Obrazom: Letná olympiáda Rio de Janeiro – 10. deň

Slovensko má v Riu zastúpenie po prvý raz od Atén 2004, pred dvanástimi rokmi tam reprezentovali krajinu Veronika Feriancová a Katarína Havlíková. O OH v Pekingu 2008 sa neúspešne pokúšali Mária Dzureková so Silviou Spišekovou, o štyri roky neskôr neprenikli pod päť londýnskych kruhov Jana Labáthová s Kristínou Krajčovičovou. Skúsený maďarský kouč Sloveniek Gábor Szauder viedol Grékyne v Aténach 2004 a Maďarky v Londýne 2012. Daabousovú s Labáthovou trénuje od jesene 2013.

Zdroj: WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené.

14. augusta 2016