Panteri sú na čele divízie NHL prvýkrát od sezóny 2011/2012

Floridu Panthers dotiahli na čelo Atlantickej divízie aj 43-ročný útočník Jaromír Jágr a 36-ročný brankár Roberto Luongo.SUNRISE 28. decembra (WebNoviny.sk) – Pohľad na Atlantickú divíziu NHL na sklonku roka 2015 je značne prekvapujúci. Na čele sú hráči Floridy, ktorí o bod predstihli Montreal a Detroit, o dva Ottawu a Boston. Nedeľňajší triumf nad Columbusom 3:2 bol pre Panthers šiesty za sebou, čo je najdlhšia víťazná séria tohto inak dlhodobo priemerného tímu od roku 2008.

Odporúčame:

Video: Hossa a Chára pálili slepými, líder NHL nezaváhal

‚Ostrovania‘ zaradili Haláka na listinu zranených hráčov

V tíme nie sú tradiční lídri

Florida počas 22 sezón medzi elitou zámorského hokeja len štyrikrát vybojovala postup do play-off vrátane jednej finálovej účasti zo sezóny 1995/96 (prehra s Coloradom).

Zatiaľ naposledy si „Panteri“ zahrali vo vyraďovacej časti v sezóne 2011/2012), keď dokonca vyhrali Juhovýchodnú divíziu, ktorá dnes už neexistuje. Odvtedy sa na čelo „svojej“ divízie dostali až teraz po Vianociach 2015. Ešte pred mesiacom zaostávali za divíznym lídrom Montrealom o 16 bodov, ale 12 víťazstiev z ostatných 15 zápasov im prinieslo líderskú priečku.

„Ešte nie je ani nový rok, ale prvé miesto pre nás znamená veľa. Víťazíme, bodujeme a čo je podstatné, máme z toho veľa zábavy,“ uviedol kouč Panthers Gerard Gallant pre server NHL. Útočník Jonathan Huberdeau pridal slová chvály pre Fox Sports Florida. „Sme prví v divízii a už vieme, že máme naozaj dobré mužstvo. Teraz sa pokúsime tam aj zotrvať.“

V tíme nie sú tradiční lídri

Florida má zaujímavo poskladaný tím s nie úplne tradičnými lídrami.

„Jej najproduktívnejším hráčom je s 25 bodmi 43-ročný Jágr, ktorý je mýtickou postavou súťaže a prekonáva jej rekordy. Minimálne 20 bodov však majú na konte aj mladíci Jonathan Huberdeau a Aleksander Barkov, ktorý nemajú viac ako 22 rokov. A 19-ročný obranca Aaron Ekblad, ktorý vlani bojoval o Calder Trophy, strelil už 9 gólov. Prekonáva sa aj brankár Roberto Luongo. V 36 rokoch má stále dostatok paliva v nádrži a pripísal si už 15 víťazstiev s percentuálnou úspešnosťou zákrokov 92,5. Pritom najdrahší útočník mužstva Dave Bolland má len 5 bodov v 25 zápasoch a poslali ho rozohrať sa do AHL. To nie je tradičný recept na úspech, ale Florida napriek tomu víťazí,“ napísal server CBS Sports.

Panthers už v utorok privítajú na domácom ľade Canadiens a ak zvíťazia, zvýšia svoj náskok na čele divízie. Mladý obranca Ekblad k súčasnej skvelej sérii víťazstiev a dobrej forme tímu povedal: „Nie je to o šťastí, ale o naozaj dobrom hokeji, ktorý hráme. Naučili sme sa hrať dobre v defenzíve a zároveň premieňať šance. Verím, že náš príbeh bude mať aj ďalšie pozitívne pokračovanie.“

Zdroj: WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené.

28. decembra 2015